Kapr s kaviárovo-smetanovými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Kaviár
  • 6 g Pažitka
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 16 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 162.6 mg
  • Draslík 1641.1 mg
  • Vláknina 15477 mg
  • Vitamín A 15477 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, poté vodu slijeme a brambory oloupeme.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a kůži nařízneme do mřížky. Obalíme v mouce. Pažitku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Olej rozpálíme a maso na něm z obou stran osmažíme.

  • 4

    Mezitím si pokrájíme brambory na plátky, smícháme se smetanou a kaviárem, osolíme a opepříme a dáme chladit. Vychladlý salát dochutíme vymačkanou šťávou z citronu a solí.

  • 5

    Porce osmaženého masa přendáme na talíře, přidáme kaviárový salát, posypeme pažitkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu