Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 g Šunka dušená
  • 40 g Cukr krupice
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 10 g Pažitka
  • 200 g Karotka
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 4 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 143.5 mg
  • Draslík 709.6 mg
  • Vláknina 7964.8 mg
  • Vitamín A 7964.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s pepřem. Maso naklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Karotku očistíme, z natě ponecháme cca 1 cm. Pažitku omyjeme a nasekáme na jemné kousky.

  • 2

    Brambory přendáme do hrnce s vodou, osolíme a uvedeme k varu. Uvaříme doměkka. Stejně postupujeme s karotkou. Nivu s pepřem vytvarujeme do válečku o průměru 3 cm, rozkrájíme na 4 kusy. Každý kousek obalíme šunkou a poté plátkem masa. Zajistíme párátky. Olej rozpálíme a závitky na něm zprudka osmahneme. Poté maso přeskládáme do zapékací mísy a necháme péct 10 minut při 190 °C. Mezitím si rozpálíme máslo, zaprášíme jej cukrem a přidáme vařené karotky. Necháme zprudka restovat 4 minuty. Uvařené brambory slijeme, rozmixujeme na kaši a vmícháme nasekanou pažitku a mléko. Osolíme dle potřeby. Opečené závitky překrojíme šikmo na poloviny a servírujeme s bylinkovou kaší a s karotkou.

Komentáře k receptu