Žebírka glazovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 65 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí žebírka
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 990 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 495.4 mg
  • Vláknina 193 mg
  • Vitamín A 193 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka dáme na alobal a bohatě potřeme marinádou ze sójové omáčky, prolisovaného česneku, medu, nastrouhaného zázvoru a brandy ze všech stran. Dvakrát je obalíme a na krajích dobře uzavřeme, aby nám neunikala šťáva a necháme asi 30 minut odpočívat.

  • 2

    Grilujeme přímou metodou, rošt nastavíme 3 cm nad zdroj tepla. Žebírka zabalená v alobalu položíme na rošt a z každé strany grilujeme 10 minut.

  • 3

    Žebírka vyjmeme z alobalu a opět položíme na rošt a vždy po 1 minutě je obrátíme a hojně potřeme marinádou. Takto postupujeme, dokud neznědnou a nezískají křupavou glazuru, asi tak 9 minut. Doba grilování celkově je asi 30 minut.

Komentáře k receptu