Hovězí s burgundskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 20 ml Olej olivový
  • 40 ml Sherry brandy
  • 400 ml Víno burgundské
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel kořen
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 kg Hovězí kýta
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 145.1 mg
  • Draslík 1154.7 mg
  • Vláknina 5933 mg
  • Vitamín A 5933 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké zapékací míse rozpálíme olej. Vložíme osolené maso a zprudka po všech stranách opečeme tak, aby maso zcela zhnědlo. Poté jej vyjmeme a odložíme ve vhodné nádobě stranou. Do výpeku vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a česnek, které na mírném plameni pečeme přibližně 5 minut. Když je zelenina mírně do zlatova opečená, přidáme víno, sherry brandy, nové koření, hřebíček, celý pepř, nahrubo nakrájená rajčata zbavená slupky a vše podle chuti osolíme. Vložíme zpět maso, přikryjeme poklicí a za občasného podlévání masovým vývarem pečeme asi 2-2,5 hodiny. Hotové (už měkké) maso vyjmeme ze zapékací mísy, omáčku zbavíme koření a zeleniny. Nakonec ji povaříme ještě dalších 5 minut, aby se její objem snížil na polovinu.

Komentáře k receptu