Kůzlečí ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Kůzlečí maso
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 160.4 mg
  • Draslík 1410 mg
  • Vláknina 7013.9 mg
  • Vitamín A 7013.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a čisté maso prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v tymiánu a rozsekaném rozmarýnu a dáme do mísy. Zakápneme směsí oleje, sójové a worcesterské omáčky, promícháme a necháme do druhého dne v chladu odležet.

  • 2

    Nakrájíme zeleninu a cibuli.

  • 3

    Zprudka na rozpáleném oleji orestujeme maso z obou stran, aby se zatáhlo, vyjmeme ho a na samé pánvi orestujeme zeleninu.

  • 4

    Zeleninu i maso přendáme do pekáče, přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a 40 minut dusíme.

  • 5

    Odklopíme pokličku, podlijeme vínem a necháme dopéct, aby bylo maso měkké.

  • 6

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu