Bifteky s dušenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 150 g Shiitake houby
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • 6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1053.5 mg
  • Vláknina 3960.8 mg
  • Vitamín A 3960.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězí svíčkové nakrájíme 6 bifteků, lehce je hranou dlaně naklepeme a odložíme. Sušené hřiby přelijeme vařící vodou, necháme namočené asi 20 minut, pak vodu slijeme, houby pokrájíme a odložíme. Nakonec si připravíme další suroviny: na kolečka nakrájíme 1 cibuli, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké plátky pokrájíme čerstvé houby shiitake a malé žampiony a nahrubo posekáme 5 lžic petrželky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm pečeme bifteky několik minut z obou stran. Hotové vyjmeme, lehce osolíme a uložíme do tepla.

  • 3

    Na pánev s výpekem nasypeme cibuli s utřeným česnekem a několik minut je smažíme. Potom přidáme všechny houby a za vysoké teploty smažíme, až jsou měkké. Přilijeme víno s vývarem, uvedeme do varu a pozvolna 10 minut vaříme. Po odstavení přidáme 2 lžíce posekané petrželky, směs dosolíme, opepříme a promícháme.

  • 4

    Bifteky servírujeme pokryté houbovou míšeninou a posypané sekanou petrželkou. Jako přílohu můžeme podat polentu.

Komentáře k receptu