Vepřová minutka na hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 556.5 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové plátky z kýty nebo krkovice očistíme, mírně naklepeme paličkou, z obou stran lehce posolíme a popepříme. Nakonec je z každé strany potřeme silnější vrstvou kremžské hořčice. Připravíme pánev, do ní vlijeme olej, rozpálíme. Maso potřené hořčicí položíme na pánev, z obou stran rychle opečeme.

Komentáře k receptu