Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 50 g Estragon
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 1845.1 mg
  • Vláknina 16105 mg
  • Vitamín A 16105 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy omyjeme a opatrně osušíme. Rozřízneme je podél páteře, osolíme a vložíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Dovnitř do břicha rybu nasypeme grilovací koření. Grilovací tácek z alobalu potřeme lehce olivovým olejem. Rybu grilujeme 5 minut z každé strany.

  • 2

    Během grilování ryb si nachystáme omáčku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu a do ní přidáme nadrobno nasekaný kopr. Mírně osolíme.

  • 3

    Poté si nachystáme zeleninový salát. Omyté papriky zbavíme středu se semínky a bílého žebroví a pokrájíme je na tenké proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý salát roztrháme na jednotlivé listy. Zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, estragon, šťávu z citronu a všechno promícháme dohromady. Servírujeme společně s grilovanou rybou.

Komentáře k receptu