Kuřecí žaludky na bramborách a zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Pórek
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 g Pažitka
  • 10 g Bazalka
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Žaludky drůbeží
  • 10 g Estragon
  • 60 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1120 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 793.5 mg
  • Vláknina 9735 mg
  • Vitamín A 9735 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme na rozpálený olej a zprudka opečeme ze všech stran.

  • 2

    Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, pórek nakrájený na kolečka, nasekaný česnek a čerstvé bylinky. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme 20 minut.

  • 3

    Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.

  • 4

    Podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu