Kang-šao-zou-š z hovězího roštěnce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Pórek
  • 100 g Bambusové výhonky
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Glutasol
  • 4 ks Feferony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.23 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 525.5 mg
  • Vláknina 2027 mg
  • Vitamín A 2027 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kousky. Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a suroviny promícháme. Vrch misky překryjeme potravinářskou fólii a odložíme na 30 minut do lednice.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Následovně k masu přimícháme nakrájené bambusové výhonky, drobně nakrájené feferonky spolu s česnekem. Vše přelijeme vínem, přilijeme sójovou omáčku. Dusíme přibližně 10 minut. Před dokončením dušení do masové směsi přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chutě jídlo osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme se sporáku.

  • 3

    Hotové jídlo podle porci rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře k receptu