Jihočeská masová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salám měkký
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Vepřový bok
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1636 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 158 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 331.3 mg
  • Draslík 676.4 mg
  • Vláknina 2089.8 mg
  • Vitamín A 2089.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám a uzený sýr. Pak přimícháme nakrájené žampióny a smetanu, směs zahustíme vajíčky a podle chuti opepříme a osolíme.

  • 2

    Vepřový bůček rozkrojíme, mírně osolíme a rozprostřeme na něj nádivku z pánve. Pak maso srolujeme a zajistíme proti rozbalení grilovacími jehlami nebo párátky.

  • 3

    Roládu vložíme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu a maso je měkké. V průběhu pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby případně přilijeme vodu.

  • 4

    Upečenou roládu nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu