Dušené plátky jehněčího s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 ml Olej olivový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.6 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 kg Jehněčí maso
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1058 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 706.6 mg
  • Vláknina 8447.7 mg
  • Vitamín A 8447.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3172.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na plátky a ve velkém kastrole osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Poté maso osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme drobně posekaným oreganem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.

  • 2

    Jako přílohu volíme brambory uvařené ve slupce.

Komentáře k receptu