Tagliatelle s hovězími plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 100 g Rukola
  • 100 ml Víno bílé
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 59.7 mg
  • Draslík 122 mg
  • Vláknina 6271.5 mg
  • Vitamín A 6271.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme tenké proužky se stejným průměrem. Rukolu opláchneme, vytřepeme, necháme oschnout a nasekáme nahrubo.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme tagliatelle na skus dle návodu na obalu.

  • 3

    Mezitím rozpálíme pánev s olivovým olejem a 3-4 minuty opékáme proužky masa při vysoké teplotě, občas zamícháme. Přidáme rukolu a zalijeme bílým vínem. Směs mícháme asi 2 minuty, dokud nedojde k zavadnutí lístků.

  • 4

    Sundáme z plotýnky, dle chuti přidáme do masové směsi sůl a pepř, zalijeme zakysanou smetanou s citrónovou štávou.

  • 5

    Nezapomeneme včas slít těstoviny pře síto, necháme krátce vykapat a smícháme s masovou směsí. Podáváme na předehřátých talířích.

Komentáře k receptu