Kuře pečené s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 50 g Estragon
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 310.4 mg
  • Draslík 839.5 mg
  • Vláknina 1700.4 mg
  • Vitamín A 1700.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a do břicha vložíme estragon. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj položíme kuře, opečeme ho po všech stranách.

  • 2

    Poté přidáme zbytek estragonu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme ještě 45 minut do měkka, následně kuře vyndáme.

  • 3

    Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Zahřejeme, ale už nevaříme. Kuře podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu