Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4.7 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 600 g Telecí kotlety
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 cl Grappa
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 174.5 mg
  • Draslík 489.8 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paličkou na maso naklepeme omyté a osušené řízky. Osolíme je a opepříme.

  • 2

    Do mixéru vlijeme smetanu a vložíme gorgonzolu. Rozmixujeme.

  • 3

    V hlubší pánvi si zahřejeme olej a máslo. Opékáme řízky při střední teplotě z každé strany 2 minuty. Hotové vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.

  • 4

    Slijeme tuk z pánve a zvýšíme teplotu. Vlijeme na pánev grappu, kterou rozředíme připečeniny a vaříme do zhoustnutí. Přilijeme rozmixovanou gorgonzolu a vaříme, dokud není omáčka krémová.

  • 5

    Naskládáme na talíře řízky a zalijeme je omáčkou.

Komentáře k receptu