Pstruh pečený s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Estragon
  • 120 g Salát hlávkový
  • 400 g Brambory pečené
  • 800 g Pstruh
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1104 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1881.2 mg
  • Vláknina 23899 mg
  • Vitamín A 23899 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané očištěné pstruhy osolíme a opepříme i zevnitř. Do každého vložíme snítku estragonu a povrch ryby pomažeme máslem. Pomeranč i citron pokrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl. Připravíme štyři větší kusy alobalu, na každý položíme polovinu půlkoleček pomeranče a citronu, přiložíme pstruhy, poklademe zbylým citronem i pomerančem, zabalíme do alobalu, vyskládáme na plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut.

  • 2

    Listy salátu upravíme na talíře, pstruhy rozbalíme, položíme na salát, doplníme pečenými bramborami a podáváme.

Komentáře k receptu