Gaskoňské kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 250 g Houby čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 768.6 mg
  • Vláknina 4633.1 mg
  • Vitamín A 4633.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, houby na kousky. Vykostěné kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Kotlety z obou stran osmažíme na rozpáleném sádle. Poté přeložíme na talíř a do výpeku dáme cibuli a lehce zpěníme. Poté přimícháme slaninu, roztavíme, přimícháme houby, poprášíme vegetou, přidáme kotlety, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, necháme přejít varem a polijeme tím kotlety.

Komentáře k receptu