Perkelt z vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 40 mg
  • Vláknina 887.4 mg
  • Vitamín A 887.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3162.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, odstraníme šlachy a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme maso, osolíme, mírně podlijeme a dusíme.

  • 2

    Když je maso poloměkké, přidáme protlak, víno, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme papriku rozpuštěnou v teplém oleji, zamícháme a krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.

  • 5

Komentáře k receptu