Karbanátky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 6.67 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 249.4 mg
  • Draslík 88.7 mg
  • Vláknina 581.2 mg
  • Vitamín A 581.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájené na kousky, jemně umeleme spolu s namočenou a vymačkanou žemlí. Vše promícháme se solí, pepřem, sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Zahustíme trochou sójové mouky.

  • 2

    Hmotu rozdělíme na 4 kousky a každý zformujeme na karbanátek po jedné straně s důlkem. Karbanátky necháme v chladu odležet asi 30 minut.

  • 3

    Potom do důlku klepneme vejce a karbanátky zvolna pečeme na oleji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu