Karbanátky s hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hranolky
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 4905 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 181.2 mg
  • Draslík 1224.7 mg
  • Vláknina 13036.2 mg
  • Vitamín A 13036.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme cibulový relish. Dvě oloupané a nadrobno nakrájené červené cibule na pánvi opečeme doměkka na 2 lžících másla. Přimícháme lžíci hnědého třtinového cukru a zahříváme 4-5 minut, až zkaramelizuje. Z pánve slijeme tuk a do směsi přimícháme červený ocet balsamico. Společně zahříváme ještě 2-3 minuty, až je relish sirupovité konzistence, potom odstavíme z plotny.

  • 2

    Libové hovězí maso umeleme, na plátky nakrájíme velké nakládané okurky a masitá rajčata, nadrobno nasekáme velkou červenou cibuli, opláchneme, osušíme a na listy rozebereme malý ledový salát, umeleme pepř a vytvoříme hoblinky ze sýru parmezán.

  • 3

    V míse smícháme mleté maso s cibulí, solí a pepřem, vytvarujeme z něj 4 vyšší karbanátky, které dáme na několik hodin do chladničky uležet. Čtyři velké žemle nasucho opečeme a vodorovně přepůlíme.

  • 4

    V rozehřátém rostlinném oleji na pánvi opékáme 10-15 minut karbanátky, až jsou středně propečené, ke konci opékání na pánev přidáme lžíci másla.

  • 5

    Opečené žemle rozdělíme na talíře, na jednu půlku položíme karbanátek s cibulovým relishem navrch, na druhou půlku položíme vždy 2 salátové listy, na ně pak navršíme kolečka okurek a rajčat. Zeleninu posolíme a posypeme parmezánovými hoblinkami.

  • 6

    Servírujeme s bramborovými hranolky.

Komentáře k receptu