Karbanátky s feta sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Maso mleté - mix
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 100 g Sýr Feta
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Řecký jogurt
  • 200 ml Voda pitná
  • 5.34 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurky
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 440.9 mg
  • Vláknina 5405.1 mg
  • Vitamín A 5405.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tzatziki omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme okurku. V sítu ji osolíme a necháme okapat, poté ještě vymačkáme přebytečnou šťávu. V míse promícháme okurku s česnekem, který jsme utřeli se solí, citronovou šťávou, pepřem, jogurtem a jemně posekanými lístky máty. Pečlivě promícháme a necháme pod fólií vychladit.

  • 2

    Na karbanátky namočíme pokrájené rohlíky do vody, oloupeme česnek, cibuli a jemně nakrájíme. Petrželovou nať drobně posekáme, sušená rajčata pokrájíme, feta sýr rozdrobíme.

  • 3

    Cibuli s česnekem orestujeme na olivovém oleji a necháme zchladnout.

  • 4

    V míse promícháme maso s vymačkanými rohlíky, rozšlehaným vejcem, petrželkou, solí, pepřem, rajčaty, sýrem a osmaženou cibulí s česnekem. Masu pečlivě promícháme.

  • 5

    Z hmoty tvoříme karbanátky, obalíme obou stran v hladké mouce a na mírném plameni pomalu po obou stranách smažíme v oleji.

Komentáře k receptu