Sekaná v pizzovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 330 g Těsto na pizzu
  • 400 g Mozzarella
  • 100 g Rajčata
  • 800 g Maso mleté - mix
  • 10 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.29 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 210 mg
  • Vláknina 3391.5 mg
  • Vitamín A 3391.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a česnekem, oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, na kostky pokrájenou Mozzarellou. Otrháme lístky bazalky, nasekáme je a vmícháme do masové směsi. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme na pomaštěný plech a pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Sekanou vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.

  • 3

    Z těsta na pizzu vyválíme větší plát a maso do něj zabalíme. Povrch těsta potřeme žloutkem, dopékáme ještě 15 minut.

Komentáře k receptu