Plněná sekaná z jelení plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Kuřecí prsa
  • 100 g Šunkový salám
  • 400 g Vepřový bok
  • 400 g Jelení plec
  • 50 ml Voda pitná
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 273.1 mg
  • Draslík 395.7 mg
  • Vláknina 3071.9 mg
  • Vitamín A 3071.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso i vepřový bůček rozkrájíme na kousky, umeleme s cibulí a česnekem. Přimícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku strouhanku a dobře promícháme. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.

  • 2

    V mezičase připravíme náplň. Rohlíky pokrájíme na kostičky, šunkový salám a kuřecí prsa krájíme nadrobno, petrželovou nať nahrubo rozsekáme. Vše promícháme v míse s vejci, solí a moukou.

  • 3

    Z masové hmoty z jeleního masa na fólii vytvarujeme placku, na prostředek navršíme po délce plátu připravenou kuřecí směs a pomocí fólie pevně zavinujeme do šišky.

  • 4

    Před pečením sekanou potřeme vodou a v předehřáté troubě pečeme v pekáči s vývarem. Během pečení poléváme výpekem.

Komentáře k receptu