Sekaná s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřová plec
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 262.4 mg
  • Draslík 697.5 mg
  • Vláknina 3532.3 mg
  • Vitamín A 3532.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme 1.5 dl mléka. Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které jemně pomeleme na masovém strojku. Přemeleme ho 2x, potřetí ho přemeleme s namočenými rohlíky.

  • 2

    Cibuli očistíme a velmi najemno ji pokrájíme. V pánvi na másle ji zpěníme dorůžova, kterou přidáme k masu spolu se solí, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, bílým pepřem, vejci a bílým vínem. Směs sekané dobře promícháme. Zahustíme ji jemně nastrouhanou strouhankou.

  • 3

    Pekáček si vytřeme sádlem, na které položíme šišku sekané a přilijeme vodu. Povrch sekané uhladíme mokrou rukou a posypeme ji kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 60-70 minut do zlatohněda. Průběžně sekanou poléváme výpekem. Podáváme ji nakrájenou na plátky teplou i studenou.

Komentáře k receptu