Zeleninová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Králičí maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Brambory
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 256.7 mg
  • Draslík 513.1 mg
  • Vláknina 10098 mg
  • Vitamín A 10098 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme brambor a uvaříme ho ve slupce (asi 25 minut). Mrkev také omyjeme a očistíme a nakrájíme na kousky. Společně s masem a 4 lžícemi vody dusíme asi 15 minut.

  • 2

    Hotový uvařený brambor oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a mrkvi a mixérem rozmixujeme na kaši. Můžeme zředit pomerančovou šťávou.

  • 3

    Místo masa můžeme použít i žloutek. Celou takto rozmixovanou kaši ještě povaříme.

Komentáře k receptu