Jáhly se sójovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Nudličky sojové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.7 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 141.6 mg
  • Vláknina 29356.4 mg
  • Vitamín A 29356.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly spaříme 1 litrem vařící vody, dáme do 7 dl vody se solí, a uvaříme je doměkka.

  • 2

    Sójové granulované maso dáme do mísy, přidáme k němu 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku sójové omáčky Tamari, 0.5 lžičky roztlučeného pepře 4 barev a 2 stroužky prolisovaného česneku. Sojové maso promícháme se všemi ingrediencemi a necháme marinovat 1 hodinu.

  • 3

    Sójové maso dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme odkapat.

  • 4

    Snítku petrželky kudrnky omyjeme. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, pak ji nakrájíme na tenké proužky.

  • 5

    Uvařené jáhly smícháme se sójovým masem.

  • 6

    Porce rozdělíme na talíře a každou ozdobíme proužky papriky se snítkou petrželky.

Komentáře k receptu