Jáhlová kaše s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jáhly - loupané proso
  • 300 g Kompot jahodový
  • 300 g Kompot meruňkový
  • 300 g Kompot višňový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 0.8 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 439.2 mg
  • Vláknina 23850 mg
  • Vitamín A 23850 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Proso v sítu 2x promyjeme vařící vodou (1 litr). Dáme ho do hrnce, zalijeme 8 dl vody, přidáme sůl (0,5 lžičku), máslo a za občasného promíchání pomalu uvaříme kaši. Vaříme ji asi 35 minut.

  • 2

    Mezitím si scedíme kompotované višně, jahody a meruňky. Šťávu zamícháme do kaše, rozdělíme ji na talíře, posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme kompotovaným ovocem a podáváme.

Komentáře k receptu