Masopustní kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Povidla švestková
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo jihočeské AB
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 dl Jáhly - loupané proso
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 97.9 mg
  • Vláknina 8500 mg
  • Vitamín A 8500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 312.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly propláchneme vroucí vodou. Scedíme, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Na menším plamínku za stálého míchání přilijeme mléko a přisypeme vanilkový cukr a jáhly s ostatními surovinami vaříme přibližně 30 minut doměkka.

  • 2

    Uvařenou kaši nalijeme na jednotlivé talíře. Každou porci potřeme povidly a pocukrujeme moučkovým cukrem. Nakonec kaši polijeme rozpuštěným máslem a hotové jídlo podáváme.

Komentáře k receptu