Pastevecká kaše s medem z Chvalšin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Jablka
  • 4 polévková lžíce Borůvky
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 6 polévková lžíce Třešně
  • 6 polévková lžíce Višně
  • 16 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Jahody lesní
  • 8 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 604.4 mg
  • Vláknina 20920 mg
  • Vitamín A 20920 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 570.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je nabobtnat, přimícháme 4 lžíce medu, pokrájené lískové a vlašské ořechy.

  • 2

    Omyjeme a vypeckujeme třešně "ptačky", višně, borůvky a lesní jahody. Omytá jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na kostičky i se slupkou.

  • 3

    Ovoce přimícháme do vloček, rozdělíme do misek, na každou porci dáme lžíci kvalitní zakysané smetany a hned podáváme.

Komentáře k receptu