Pohankové škubánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Mouka pohanková
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 935 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 55.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1552.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohankovou mouku dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a "knedlík", který se během vaření vytvoří, otočíme a pomalu vaříme dalších 15 minut. V zapékací míse si rozehřejeme sádlo, opatrně knedlík vyjmeme děrovanými vařečkami a vložíme jej na rozpálené sádlo. Vidličkami pohankový knedlík roztrháme a škubánky dáme do trouby, rozehřáté na 220 °C. Pečeme přibližně 10 minut, jen než se vypaří přebytečná voda.

  • 2

    Mezitím si vysmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na malé kostičky. Pohankové škubánky promícháme se škvarky ze slaniny a podáváme s mlékem.

Komentáře k receptu