Grilovaná polenta s oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Okurky nakládané
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 160 g Šunka parmská
  • 250 g Polenta
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 200 g Salát Lollo Biondo
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2097 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 143.4 mg
  • Vláknina 10117.5 mg
  • Vitamín A 10117.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za stálého míchání metlou zašleháme do mléka polentu, provaříme a jakmile je dostatečně hustá, odstavíme. Polentu nalijeme na plech a vložíme do mírně vyhřáté trouby usušit. Poté ji krájíme na obdélníčky, na každý položíme plátek sýra, vložíme pod gril a krátce ogrilujeme.

  • 2

    Kyselé okurky pokrájíme na čtvrtky, listy salátu trochu natrháme, parmskou šunku rozkrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Na talíře upravíme polentu se sýrem, obložíme okurkami, listy salátu, šunkou a zeleninu pokapeme olejem smíchaným s octem.

Komentáře k receptu