Bramborová kaše se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 8 g Sůl
  • 80 g Cibulka jarní
  • 120 g Cibule červená
  • 100 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 1.77 g Olej slunečnicový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1016 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 948.6 mg
  • Vláknina 13300 mg
  • Vitamín A 13300 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, a vaříme zvolna 20 minut do měkka. Bílou část jarní cibulky krájíme nadrobno, zelenou část posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, lístky tymiánu nasekáme, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Z brambor slijeme vodu, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Přimícháme bílou cibulku, kaši rozdělíme na talíře. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, tymián a osmažíme do zlatova. Cibuli se slaninou naneseme na kaši v talířích, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu