Venkovská pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 200 g Mouka mandlová
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 60 g Mozzarella
  • 100 g Šunka dušená
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 180 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1581 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 359.8 mg
  • Draslík 551.4 mg
  • Vláknina 2695.9 mg
  • Vitamín A 2695.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malé nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přilijeme vlažnou vodu a necháme vzejít. Do větší nádoby dáme mouku se solí, olej a vzešlý kvásek. Vše smícháme v tuhé těsto, přendáme na pomoučněný vál a hněteme až je těsto pružné. Vložíme do mísy, zakryjeme a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto vyválíme do kruhu o průměru 25 cm. Lehce vmáčkneme do formy na pizzu a zvedneme okraje.

  • 2

    Těsto posypeme strouhaným Parmezánem a obložíme šunkou, na ni rozdělíme hrubě pokrájená rajčata. Zbylé suroviny smícháme a nalijeme je na rajčata a šunku.

  • 3

    Pečeme 35 minut na nejnižší mřížce trouby na 190°C. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu