Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 3 g Oregano čerstvé
  • 500 g Mouka kukuřičná
  • 300 g Fazole bílé v chilli omáčce
  • 300 g Sýr Feta
  • 300 g Jehněčí kýta
  • 40 ml Koriandr čerstvý
  • 10.5 ml Kmín římský
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 375 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1172 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 1054.5 mg
  • Vláknina 19287.5 mg
  • Vitamín A 19287.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí s cibulí, česnekem, oreganem a kmínem vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu, poté snížíme stupeň teploty, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 hodiny.

  • 2

    Po uvaření masa do měkka, vyjmeme maso z kastrolu, necháme ho okapat a vložíme do mísy na pečení. Maso posypeme mletým chilli a pečeme dalších 30 minut. Po upečení maso natrháme na kousky a odložíme si stranou.

  • 3

    Kukuřičnou mouku osolíme, spojíme s vodou a vypracujeme těsto. Mezi dva pečící papíry vložíme 4 lžíce těsta a vyválíme tenkou placku, kterou pečeme na suché pánvi. Pečeme asi 3 minuty z obou stran. Tortillové placky ponecháme v teple.

  • 4

    Pro omáčku enchilada si nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, chilli, koriandr a vše rozmixujeme do hladké pasty. Takto vzniklou pastu dáme do kastrůlku, pomalu přivedeme k varu, vmícháme vývar a vaříme asi 8-10 minut do zhoustnutí, dochutíme limetovou šťávou.

  • 5

    Na tortilly položíme rovnoměrně fazole, posypeme vrstvou natrhaného jehněčího masa, potřeme omáčkou enchiada, posypeme sýrem a pečeme asi 10 minut.

  • 6

    Podáváme s kousky limetky a nasekanými chilli papričkami.

Komentáře k receptu