Pizza s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 25 g Droždí
  • 60 g Bazalka
  • 800 g Mušle srdcovky
  • 100 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1206 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 622.8 mg
  • Vláknina 12780 mg
  • Vitamín A 12780 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušličky omyjeme. Připravíme těsto. Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj droždí rozdrobené v 1 dl vlažné vody.

  • 2

    Přidáme sůl, olej a vypracujeme vláčné a pružné těsto. Vytvoříme

  • 3

    z těsta bochánek, přikryjeme mísou a necháme těsto asi 1 hodinu na teplém místě kynout.

  • 4

    Podrtíme stroužek česneku, petrželku nasekáme, listky bazalky natrháme. Scedíme mušličky, dáme je do hrnce, přidáme česnek, petrželku, víno a 1 lžíci oleje. Při střední teplotě pod pokličkou mušličky povaříme, aby se otevřely a hrncem během vaření občas potřeseme. Odstavíme hrnec, vyloupeme měkkýše a dáme je do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme a uschováme.

  • 5

    Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek, nahrubo pokrájíme a potom je dáme do mísy s mušličkami. Přidáme 3 lžíce oleje, špetku soli a 2-3 lžíce tekutiny z vaření mušliček a všechno promícháme.

  • 6

    Těsto válečkem rozválíme na tloušťku asi 1 cm. Vyložíme jím kruhovou formu vymazanou zbývajícím olejem a navrch rozetřeme rajčatovou směs. Pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 250°C.

  • 7

    Pizzu vytáhneme z trouby, posypeme ji vyloupanymi plody moře a dáme vše ještě 2-3 minuty péct. Hotovou pizzu posypeme natrhanymi lístky bazalky a horkou podáváme.

Komentáře k receptu