Koláč s ančovičkami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Cibule
  • 55 g Ančovičky konzervované
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Rajčata
  • 24 ks Olivy černé
  • 6 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2193 kcal
  • Sacharidy 210 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 9233 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 177 g
  • Cholesterol 104.2 mg
  • Draslík 7430.5 mg
  • Vláknina 113545 mg
  • Vitamín A 113545 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 467.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme 1 žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji ji s kořením osmažíme a asi 20 minut dusíme pod pokličkou. Poté dosmažíme bez pokličky a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na plátky.

  • 4

    Na dno koláče klademe plátky rajčat, na každý plátek dáme vypeckovanou olivu a skládáme do tvaru mřížky, kterou uděláme z proužků sušených rajčat a z ančoviček. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

Komentáře k receptu