Slaný koláč s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mušle slávky
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Langusta
  • 100 g Krab nakládaný
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 250 g Listové těsto
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 313.4 mg
  • Draslík 539.8 mg
  • Vláknina 5227.5 mg
  • Vitamín A 5227.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na koláč lehce vymažeme máslem, těsto vyválíme a položíme do formy, k okrajům formy jej přitiskneme, přebývající těsto odkrojíme. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce. Na těsto položíme papír na pečení, na něj jako zátěž nasypeme fazole nebo rýži a 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Papír a fazole nebo rýži sejmeme a ještě jednou pečeme 10 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. V pánvi rozpustíme máslo a 2-3 minuty na něm opékáme langustinky a slávky. Po vychladnutí je položíme na upečené těsto a posypeme čedarem. Vejce rozšleháme, vmícháme mouku, smetanu a mléko, osolíme, opepříme, přelijeme přes plody moře. Posypeme na plátky nakrájeným fenyklem a parmazánem, pečeme v troubě 30-35 minut, až se vytvoří zlatavá krusta. Před podáváním necháme trochu vychladnout.

Komentáře k receptu