Kreolský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Mouka polohrubá
  • 20 g Pažitka
  • 50 g Šunka od kosti
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Těsto na pizzu
  • 60 g Sýr Gruyére
  • 250 g Smetana zakysaná 15%
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 207.3 mg
  • Draslík 541.5 mg
  • Vláknina 11351 mg
  • Vitamín A 11351 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek kuchyňsky upravíme. Stonky opláchneme a vcelku uvaříme

  • 2

    v osolené vodě, přibližně 10 minut, nerozvaříme.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme šunku na malé kostičky. Smetanu s vejci rozkvedláme, všechno vydatně ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

  • 4

    Na troše mouky vyválíme těsto na kulatou placku o průměru zhruba 32 cm. Pak těsto vložíme do kulaté formy (o průměru zhruba 26 cm) a dno propícháme vidličkou.

  • 5

    Pórek nakrájíme na přibližně 2 cm široká kolečka. Nesmí se přitom rozpadnout na jednotlivé kroužky.

  • 6

    Kolečka pórku rozdělíme na těsto, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou. Mezi pórek naskládáme kostičky šunky.

  • 7

    Na povrch rovnoměrně nalijeme směs smetany a vajec. Koláč zasuneme na prostřední rošt trouby a pečeme přibližně 20 minut.

  • 8

    Asi 5 minut před dopečením povrch koláče posypeme pažitkou a strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu