Pizza s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Artyčoky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Šunka od kosti
  • 400 g Těsto na pizzu
  • 250 g Mozzarella
  • 10 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 628.6 mg
  • Vláknina 14455 mg
  • Vitamín A 14455 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme rajčata s česnekem a majoránkou, solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Artyčoky necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Nakrájíme šunku na malé kostičky. Vyválíme těsto na velikost pečicího plechu.

  • 3

    Plech, popřípadě dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozdělíme rajčata.

  • 4

    Nakrájíme mozzarellu na plátky. Rozdělíme artyčoky a kostičky šunky na povrch pizzy. Zasuneme plech s pizzou na prostřední rošt trouby a pečeme zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu