Pizza s paprikami a rajskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Olivy černé
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Parmezán sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 2321 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 107.9 mg
  • Draslík 316 mg
  • Vláknina 16438.5 mg
  • Vitamín A 16438.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme drobenku z mouky a másla. Vmícháme sůl, sušený parmezán, rozšlehané vejce a lžíci vody. Promícháme, je-li třeba přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut vychladnout.

  • 2

    Olej rozpálíme v pánvi, přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme 5 minut, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Přimícháme rajčatový protlak.

  • 3

    Na pekáč položíme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme je pod předehřátým grilem 15 minut. Dáme je do plastového sáčku a necháme zapařit 10 minut. Slupku oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké proužky.

  • 4

    Rozválíme těsto na tenkou placku, aby se vešlo do pečicí formy. Přikryjeme alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté odstraníme fólii a ještě 5 minut pečeme. Necháme vychladnout.

  • 5

    Naplníme placku rajčatovou omáčkou, pokryjeme paprikou, olivami, tymiánem a čerstvým parmezánem a dáme péct do trouby na 15 minut.

  • 6

    Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Komentáře k receptu