Pizza s pepperoni a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Slanina vepřová
  • 60 g Klobása pepperoni
  • 60 g Sýr uzený jemné plátky
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 982 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 284.5 mg
  • Vláknina 6845 mg
  • Vitamín A 6845 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm a poprášíme ho lehce moukou. Těsto dáme na plech a ohneme trochu okraje. Potřeme ho olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme odležet 10 minut, aby nakynulo.

  • 2

    Na těsto rozetřeme rajčatovou omáčku až ke krajům, poklademe nakrájenou slaninou a paprikami na kostky, navrch dáme klobásu pepperoni a posypeme uzeným sýrem. Posypeme oreganem a pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu