Americká pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Cukr krupice
  • 150 g Vepřová plec
  • 3.75 g Droždí
  • 8.75 ml Olej olivový
  • 53.75 ml Voda pitná
  • 125 ml Mozzarela na pizzu 40%
  • 100 ml Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1738 kcal
  • Sacharidy 267 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 1273.9 mg
  • Vláknina 29446 mg
  • Vitamín A 29446 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu [20279]:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 4

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 6

    Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.

  • 8

    Pizza korpus potřeme rajčatovým protlakem, poklademe plátky cukety, plátky rajčat, hub a nakonec položíme na jemné nudličky nakrájené vepřové maso ochucené solí, pepřem a oreganem. Pizzu vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Ke konci pečení nasypeme na pizzu sýr a zapékáme do doby než bude sýr roztavený.

Komentáře k receptu