Těsto na pizzu se sušeným droždím

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 79.4 mg
  • Vláknina 5364.8 mg
  • Vitamín A 5364.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme v teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut.

  • 2

    Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct.

  • 3

    Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme.

Komentáře k receptu