Pizzová placka s ančovičkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 20 g Bazalka
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ančovičky konzervované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 211.7 mg
  • Vláknina 6220 mg
  • Vitamín A 6220 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme prolisovaný česnek, bazalku, ančovičky, sůl a umixujeme dohladka. Za chodu přiléváme olej, až vznikne kašovitá konzistence.

  • 2

    Těsto na pizzu rozválíme, napěchujeme do formy a opatrně vyklopíme, potřeme olejem a grilujeme dokřupava z obou stran. Ještě horké potřeme pestem a posypeme nasekaným rozmarýnem.

Komentáře k receptu