Ovocná pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hroznové víno
  • 10 g Droždí
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Švestky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 198.1 mg
  • Draslík 242.9 mg
  • Vláknina 5294 mg
  • Vitamín A 5294 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme smíchané rozdrobené droždí, lžičku cukru a mléko. Mísu přikryjeme, droždí necháme 10 minut kynout. Potom přidáme 2 lžíce cukru, jeden žloutek a máslo, těsto prohněteme, necháme přikryté kynout ještě 20 minut.

  • 2

    V misce smícháme druhý žloutek, tvaroh, zbylý cukr a citrónovou šťávu.

  • 3

    Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno.

  • 4

    Těsto znovu důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kulatou placku a vložíme ji do vymazané formy na pizzu. Potřeme tvarohovým krémem, navrch naskládáme nakrájené ovoce.

  • 5

    Pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 175 stupňů, poté pizzu posypeme moučkovým cukrem a piniovými semínky, pečeme ještě dalších 10 minut.

Komentáře k receptu