Tuňáková pizza s pórkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Olej olivový
  • 50 g Pórek
  • 70 g Rajčata
  • 20 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 3 g Droždí
  • 100 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Bazalka sušená
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 402.6 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, droždí, lžičky oleje a 2 lžic vlažné vody vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát, položíme do vhodné zapékací formy a potřeme zbylým olejem.

  • 3

    Na těsto rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, pórek a kousky tuňáka ve vlastní šťávě. Osolíme, okořeníme bazalkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu