Sušená pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Lněné semínko
  • 50 g Dýňová semínka
  • 50 g Semínka slunečnicová loupaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 3 ks Rajčata sušená Bio
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kvasnicové vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1026 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1674 mg
  • Vláknina 80013.3 mg
  • Vitamín A 80013.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočíme do misky 200g světlých lněných semínek a 50g dýňových semínek.

  • 2

    Omytá, na kousky pokrájená čerstvá a sušená rajčata, dáme do mixéru. Očistíme lahůdkovou cibulku, bílou část pokrájíme nadrobno, zelenou na tenké kroužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, masitou oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme pokrájíme je na kousky.

  • 3

    Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, okapané dáme do mixéru spolu s pokrájenou bílou částí cibulky, česnekem a 2 lžícemi vody. Vše rozmixujeme na husté pyré, které dáme do mísy. 1/3 pyré odložíme do misky, do ostatního pyré zamícháme slunečnicová loupaná semínka (50g) a nenamočená lněná semínka (50g). Promícháme, podle chuti osolíme, přidáme pepř, římský kmín sušené oregáno a znovu vše důkladně promícháme.

  • 4

    Kulatou formu na pizzu vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na placku o síle asi 1cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto předem ostrým nožem nakrájíme na trúhelníky, aby se po usušení dalo lehce nalámat.

  • 5

    Pizzové těsto sušíme přibližně 5 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Pak těsto potřeme 1/3 pyré, posypeme ho zelenou částí cibulky a místo sýru posypeme těsto kvasnicovými vločkami. Pak pizzu sušíme ještě 1 hodinu.

  • 6

    Po usušení pizzu nalámeme a hned podáváme. Je šťavnatější, než sušené krekry.

Komentáře k receptu