Treska s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 500 g Treska aljašská
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.04 l Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 672.7 mg
  • Vláknina 6192.4 mg
  • Vitamín A 6192.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou tresku nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na něj tresku, kolečka cibule, podlijeme trochou vody. Necháme dusit asi 10 minut.

  • 3

    Potom přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájený česnek. Zalijeme 0,4 l teplé vody, poprášíme paprikou a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec rýží v kastrolu potřeseme, aby se neslepovala a necháme bez pokličky změknout.

  • 4

    Hotový pokrm vyklopíme na teplou mísu a podáváme.

Komentáře k receptu