Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Rýže loupaná
  • 500 g Vepřová panenka
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 878.8 mg
  • Vláknina 6303.3 mg
  • Vitamín A 6303.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v 600 ml osolené vody. Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na kousky. Plátky slaniny podélně rozpůlíme. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na medailonky.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji opečeme slaninu a vyjmeme ji. Na výpeku opečeme připravené medailonky po obou stranách asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do tuku vložíme na plátky nakrájenou cibuli, papriky a opékáme asi 7 minut. Přidáme vařenou rýži, osmahneme. Vše osolíme a opepříme.

  • 3

    Medailonky i slaninu vrátíme do pánve, promícháme a prohřejeme.

  • 4

    Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou a směsí posypeme hotové rizoto.

Komentáře k receptu