Italské rizoto s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 50 g Pažitka
  • 750 ml Masový vývar
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1005 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 294.9 mg
  • Vláknina 5324.5 mg
  • Vitamín A 5324.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme papriky, rozkrájíme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme je na kostičky. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na pánev vlijeme olej, rozehřejeme a přidáme na něj papriky a česnek. Dusíme 10 minut, potom vsypeme rýži a jemně nasekaný tymián. Přiléváme vroucí vývar a zprudka vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne.

  • 3

    Nakonec hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.

Komentáře k receptu